Karper Boilies vacuüm bewaren

Hoe kan je Boilies langer bewaren?

Door Boilies vacuüm te verpakken kan je ze veel langer bewaren. Het beste kan je Boilies in een herbruikbare vacuumzak bewaren, deze kan je vacuüm zuigen met behulp van een handpompje. De volgende vacuumzak voor het verpakken van Boilies zijn het meest geschikt. De vacuumzak van 40x60cm, deze vacuümzakken kan je met behulp van een vacuumpompje vacuüm trekken.

Zuurstof zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich snel kunnen vermenigvuldigen en kunnen verspreiden, Boilies vacuüm verpakken vertraag dit proces. Verder is het verstandig om de vacuümzak met Boilies niet in direct zonlicht te leggen en probeer ook de Boilies niet te warm te laten worden. 

Hoe kan ik karper Boilies het beste bewaren?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten Boilies die een verschillende behandeling vragen. In het algemeen geld dat de Boilies koel (nooit warmer dan 20 graden) en droog (binnenshuis) bewaard moeten worden. Hieronder geven we een aantal specifieke tips.

Bewaar advies zelf gemaakte Boilies, als je zelf Boilies hebt gemaakt dan is het afhankelijk van welke ingrediënten je hebt gebruikt. Heb je eierproducten gebruikt, dan kan je de Boilies het beste in de koelkast of in de vriezer bewaren. Ook in de koelkast of vriezer is het verstandig om de Boilies in een vacuümzak te verpakken. Zo voorkom je dat de Boilies geur of smaak verliezen en dat ze geuren of vocht opnemen.

Bewaar advies gedroogde Boilies, heb je gedroogde Boilies gekocht/gemaakt (je herkent dit omdat ze kneiter hard zijn), dan kan je deze het beste goed droog bewaren. Door de Boilies in een herbruikbare vacuümzak te verpakken voorkom je dat er vocht uit de lucht wordt onttrokken door de Boilies waardoor ze kunnen bederven. Ook behouden ze hun geur en smaak beter door ze vacuüm te verpakken. 

Bewaar advies gekochte Boilies, allereerst zal je het bewaar advies wat op de verpakking staat moeten opvolgen wat betreft al dan niet gekoeld bewaren. Na opening van de verpakking is het verstandig om de Boilies die je niet binnen enkele dagen gaat gebruiken vacuüm te verpakken in een vacuümzak.

Kortom het gebruik van vacuumzakken verlengt de houdbaarheid van Boilies aanzienlijk. Door herbruikbare vacuümzakken te gebruiken in combinatie met een handpompje kan je de Boilies steeds weer snel vacuüm verpakken waardoor de Boilies langer houdbaar zijn.

Wil je zelf boilies maken en tips voor ingrediënten voor Boilies, kijk dan hier

Tot slot hieronder nog een leuke reactie die wij ontvingen van één van onze klanten:

Review vacuüm verpakken vis boilies, ontvangen via Facebook 19-09-2020:

De resultaat van jullie vacuumzakken (zie onderstaande foto's).
In de zakken bewaar ik mijn visboilies en die gebruik ik om karpers mee te vangen.

Foto rechts, deze boilies zitten er al 2 maanden in zonder leksporen. Foto links bak met boilies overgoten met n aantrekkelijke vis olie, op deze manier trekt de olie beter in de boilies.

De zakken zouden alleen nog een maatje kleiner kunnen.


Top zakken!
 

Vis boilies in vacuumzak
We willen graag cookies plaatsen, gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie »